jabb rekordvet vett előre a Szallas.hu első negyedvre vonatkoz elemzse, miszerint a tavalyinl is nagyobb mrtkben mintegy 11,7 szzalkkal bővlt a belfldi turizmus. Ebben fontos szerepe volt a hrom hossz htvgnek, melyeken a wellness-szllodk kerltek főszerepbe. Tavalyhoz kpest a SZP-krtya klts is jelentősen emelkedett, mg a hazai ti clok kzl Budapest, Eger s Gyula lpett a dobogra.
A foglalsok tlagos hosszt tekintve a hrom jszakra szl belfldi pihensek ugrottak meg leginkbb, kzel msflszeresre 2015 első negyedvhez kpest. Ez elsősorban annak ksznhető, hogy szemben az előző vvel,
2016 első hrom hnapjban hromszor annyi volt a kikapcsoldssal tlthető hossz htvgk szma"
magyarzta Szigetvri Jzsef, a Szallas.hu gyvezető igazgatja.
A tl vgi s kora tavaszi hidegek ellen az utazk kzel fele a wellness-szllodk gőzfrdőibe meneklt, melyeknek tbbnyire a 3-5 csillagos hotelek adtak otthont. A foglalsok tlagrtkt elemezve 20 szzalkkal bővlt a pihensre s szllsra fordtott sszeg. Ez a nvekeds csak rszben magyarzhat azzal, hogy a magyarok a wellnessezsnek teret ad drgbb szllsokat kerestk, rvnyeslni ltjuk az idei vre jsolt 4-5 szzalkos remelkedst is" tette hozz Szigetvri Jzsef.
Mr most felfutott a SZP-krtya

A turisztikai piac szereplői szmra az v eddigi legteltettebb napja mrcius 12-re esett, a ngy napos sznetet rekordszmban nyitottk a magyarok egy kiads pihenssel. Ennek is betudhat, hogy az első negyedvben kzel 80 szzalkkal tbben, radsul nagyobb rtkben fizettek SZP-krtyval, mint tavaly.

A kvetkező időszakot tekintve a SZP-krtya felhasznlsa tetőzni fog, hiszen mjus 31-ig vlthatk be a 2014 sorn feltlttt sszegek" mondta el Szigetvri Jzsef, aki hozztette, ennek a juttatsi formnak az v minden időszakban meghatroz szerepe van a belfldi turizmusban. Eltrlse szinte biztosan megtorpansra knyszerten a szektor fejlődst.
A tl vrosai a hatron innen s tl

Br a teleplsek toplistjnak első kt helyt idn is lefoglalta magnak Budapest s Eger, mellettk csak a tavaly negyedik helyen ll Hajdszoboszl tudta megőrizni pozcijt. Mg az előző vi harmadik helyezett Pcs, s a tőle nem sokkal lemarad Debrecen is htrbb csszott a kedveltsgi listn, addig Gyula a tavalyi kilencedikről a harmadik helyre ugrott idn. Hvznek s Sifoknak is sikerlt betrnie a 10 legltogatottabb telepls kz.

A 10 legnpszerűbb hazai telepls
(az v első 3 hnapjban, zrjelben a tavalyi v hasonl időszaknak helyezsei)

1. Budapest (1.)
2. Eger (2.)
3. Gyula (9.)
4. Hajdszoboszl (4.)
5. Hvz (-)
6. Pcs (3.)
7. Szeged (6.)
8. Sifok (-)
9. Miskolctapolca (10.)
10. Debrecen (5.)

Az vnek ebben a szakaszban nem meglepő, hogy a fővrosi rgi tr az lre a megyk rangsorban, ugyanis a vendgforgalom kzel negyede is Pest megyben koncentrldik, melyet Eger otthona, Heves megye kvet" magyarzta Szigetvri Jzsef. Miskolctapolca eddigi sikere fellendlst hozott a megynek is, gy Borsod-Abaj-Zempln idn mr a dobog harmadik fokrl vrja a tovbbi foglalsokat s ltogatsokat.

A Szallas.hu elemzse alapjn a hatron tlra a sels s vrosnzs szerelmesei indultak tnak leginkbb. Szlovkia s Lengyelorszg sparadicsoma, Donovaly s Zakopane bizonyult a kt legvonzbb ti clnak, mg Krakk s Prga magval ragad szpsge s kzelsge is nagy szmban vonzotta a magyar utazkat.

A 10 legnpszerűbb klfldi telepls
(az v első 3 hnapjban)

1. Donovaly (Szlovkia)
2. Zakopane (Lengyelorszg)
3. Krakk (Lengyelorszg)
4. Prga (Csehorszg)
5. Liptszentmikls (Szlovkia)
6. Pozsony (Szlovkia)
7. Szovta (Romnia)
8. Bcs (Ausztria)
9. Zr (Szlovkia)
10. Kassa (Szlovkia)


Forrsrigo

Hasonl tmk: