Szavazat állása: Mi a HD meghatározása

Szavazatok
17. You may not vote on this poll
  • Legyen meghatározva, hogy hol a határ a HD filmeknél,

15 88,24%
  • Nem kell piszkálni, jól van ez, ahogy van

2 11,76%
Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910
Results 91 to 99 of 99
    Status
    lacyl's Avatar
    Elítélt
    Halott Témáim
    Igen, Törölhető
    Köszönöm
    95
    6.122 Kapott Köszi 723 Témáért

Filmkategóriák

Sziasztok!

Kissé ködbe vesztek a határok a filmeknél a kategóriáknál. Nem lehetne egy szavazást indítani arról, hogy mi minősülhet például HD-nek, és mi nem?
    Gondolok itt a minimum játékidő/fájlméret, esetleg fájlméret/bitráta minimális méretének meghatározására.
    Lehet csesztetni a feltöltőt, hogy "miezmámegint", de jobb lenne, ha meg lenne határozva, akár egyszerűsítve is:

2 GiB alatt akkor sem HD egy kétórás film, ha a nevében benne van a 1080p.

Egyszerű példával élve, ha egy kétliteres üvegre rá van írva, hogy két liter, attól még fel kéne tűnjön, hogy nincs már benne csak kábé 1 liter, ezért ne úgy add tovább, hogy két liter.
    Félreértés ne essék, nem a film címében szereplő 1080p a probléma, hanem az, hogy HD kategóriába töltöd fel.
    Szép számban vannak filmek az egyéb kategóriában is, amik címében ott díszeleg a 1080p, 720p - de ott senki nem fog bosszankodni rajta, és nem is érzi magát félrevezetve. Az ott részben a butahádé kategória.

Szavaznánk?

Hasonló témák:
      Last edited by lacyl; 2022-06-09 at 02:41.

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Quote Originally Posted by black13 View Post
      Meg is van és ahhonnan mindez elkezdődött tessék olvasni a hozzászólást! https://datalinkek.com/showthread.ph...%29-2021-1080p. Ennyit a nagy pm-ekről további kellemes társalgást!
      És az, hogy bemásolod egy témádat, amihez lacyl hozzászólt, menyiben is cáfolja azt, hogy nem ment privát üzenet? (egyébként az 1,52 GB, 1080p, x264-es kódolás, 44,1 kHz, 129 kb/s hanggal, 1350 kb/s bitrátával valóban nem HD kategória. Pláne nem egy 1080p-s felbontású film esetén. Még egy 720p-nél sem - de te a HD/BluRay Feliratos menüpontba tetted - köszönöm, hogy találtál még egy témát, ami rossz helyen van - legalábbis az eddigi gyakorlat szerint. Eddig ugyanis az ilyen paraméterekkel rendekező filmek a Feliratos & Egyéb menüpontba kerültek)
      És mindez nem itt kezdődött. Több mint fél éve, amikor elkezdted a témák összekutyulását - és privátban, nem kommentben.
      Úghogy sajnos ez nem jött be.

Csak összehasonlításképp, mennyire nem HD kategória. Példaként a Könnyek az esőben / Tears in the Rain (2017) [1080p] téma
      https://datalinkek.com/showthread.ph...82017%29-1080p

12 perc, 144 MB, 1679 kb/s, 44100 kHz, 126 kb/s

A techinfó alapján mehetne a HD-be. Ha az 1350 kb/s bitráta szerint mehet, az 1679 kb/s szerint bőven.

Vagy:
      The Outfit (2022) [1080p / 6CH]
      https://datalinkek.com/showthread.ph...2%29-1080p-6CH

106 perc, 1,94 GB, 2250 kb/s, 48000 kHz, 384 kb/s

Mehetne a HD-be. De mégis a Feliratos & Egyéb-ben van. Az eddigi szokásnak megfelelően.

• A következő felhasználók köszönték meg tae-suk hozzászólását

higanylina (2022-08-23)

Status
      black13's Avatar
      Szuper Feltöltő
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      799
      86.395 Kapott Köszi 1.841 Témáért
      De bejött innentől jött a fikázásotok! “ Ha már úgyis itt vagyunk ha “akkora” feltöltők vagytok, miért is nem hoztatok mondjuk pc játékokat? Ne fáradj a válasszal, tényleg bejezem! Nem is tudom abba miért nem álltatok bele ,aki a dvix téma közé rakta a mozis filmeket? Olyan mozis filmeket tett ki ,amik már kijöttek,rendes kép hanggal? Zárom soraimat ide többet nem válaszolok további szép napot!”

Feltöltéseim nem tartalmaznak "reklámot" ,nem hirdetem senki oldalát!!

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      De bejött innentől jött a fikázásotok! “ Ha már úgyis itt vagyunk ha “akkora” feltöltők vagytok, miért is nem hoztatok mondjuk pc játékokat? Ne fáradj a válasszal, tényleg bejezem! Nem is tudom abba miért nem álltatok bele ,aki a dvix téma közé rakta a mozis filmeket? Olyan mozis filmeket tett ki ,amik már kijöttek,rendes kép hanggal? Zárom soraimat ide többet nem válaszolok további szép napot!”
      Jesszus... A PC-s témák hogy jönnek ide? Vissazkérdezhetnék, te miért nem muxolsz össze saját készítésű DUAL-t (2 hangsáv), általad szerkesztett kiegészítő felirattal. De nem teszem, mert mindenki azt oszt meg, amit akar (ahogy én sem osztok meg 20-25 GB méretű filmeket - de kereslet van rá, és szerencsére feltöltő is).

"Nem is tudom abba miért nem álltatok bele ,aki a dvix téma közé rakta a mozis filmeket?" - az megvan, hogy minden egyes alkalommal ráírtam, amikor odatette? (vagy bombának írtam, hogy rossz helyen van - amikor rövid ideig moderátor voltam, én pakolgattam át és szóltam neki privátban, hogy legyen szíves, figyeljen oda, mit hova tölt) De ha már itt tartunk, te is pakoltál már mozis hangú témát a DIvx-be, úgy kellett figyelmeztetni, hogy még meg sem jelent a film, csak mozisan létezik. Mert egymásnak szólni szoktunk, ha észrevesszük, hogy a másik hibát vét. Gondolod, én még nem kaptam privátot, amikor rossz volt az adatlap? Dehogynem. Megköszöntem és kijavítottam.

Mondjuk ennek a posztnak már amúgy is annyi (sőt, igazából el sem kezdődött), de megint mindenről szó van, csak a lényegről nem.

"De bejött innentől jött a fikázásotok!" - hogyne. Tényleg bejött. Te változatlanul összevissza pakolgatsz, lacyl a cellában (miközben a törlését kérte), én meg hiába kérem a törlésem, nem kapom meg (mondjuk a cellámat sem), úgyhogy a két, túl sokat pofázó feltöltő végre eltakarodott az oldalról

higanylina (2022-08-23)

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Quote Originally Posted by 666bomba View Post
      Azt nem értem Lacyl oda került neked miért szükséges követni?? őszintén ha megnézed a nyitó témát és most jelen esetben miről megy a nem értés..

Ha az elején azzal inditottok amit pontosan szerettetek volna elérni akkor talán nem itt tartunk. Őszintén szerinted ha lenne egy buta Hd téma tegyük fel szerinted hányan raknák be oda? Ja majd én persze behelyezgetem meg ezt is figyeljem már plusz mi hova való. Ha bármi más kategória létre jön lesz e olyan vállalkozó szellemü valaki aki mindig becsületesen minden nap többször át nyálazza több száz témát és áthelyezgeti? Mert ezen müveletekre senki sem jelentkezik. Nem olyan emberre szeretnék egy ilyen feladatot tegyükfel bízni, aki 2 nap alatt megúnja.. sem olyan ra aki itt nem rég van jelen az oldalon. De helyette inkább cella kérés meg sértődés lelépés. Nagy megoldás tényleg. Miért változzon bármi is tegyük fel? Ebből az lenne bomba majd pakolgatja ezt is.. Te vagy Lacyl pakolgathatnátok..

Az hogy miért nincs átpakolgatva azonnal is, egyszerű a válasz mindketten dolgozunk , és az oldalon cím alapján nem mondom meg mi hova való, nem nézek bele minden feltöltésbe amikor ide feljövök. Hiszen elsődlegesen halott linkeket teszem rendbe.
      Ha már belementünk a témába.

Bocs, ez csak most tűnt fel:

"Ha az elején azzal inditottok amit pontosan szerettetek volna elérni akkor talán nem itt tartunk. " - ezzel indult a poszt, és amíg el nem indult a személyeskedés, a kommentek is erről szóltak. ("Kissé ködbe vesztek a határok a filmeknél a kategóriáknál." - lacyl posztindítója, Én az összevisszapakolgatásról írtam elsősorban a kommentekben)

Nemcsak a butaHD ötletét vetettem fel, azt is hozzátettem, hogy "de nekem személy szerint már az is elág lett volna, ha vahahogy megakadályozzátok az összevissza pakolgatást. " - mit kellett volna még tenni? Csendben lenyelni a kioktatásba burkolt (ál)cáfolatokat? Lehet, hogy ezt sokaknak beveszi a gyomra, nekem, sajnos, nem sajnos, nem.

Mit is válaszolt admin Higanylinának? Többek között ezt: "Ez pedig egy értelmetlen téma. Értelmetlen szavazással....." (#67-es komment)
      És nekem mit válaszolt? Többek között ezt: "Idézgethetsz..... belemagyarázhatsz faszságokat.... nincs igazad, hiszen az állításod nem tudod bizonyítani. Pont." (#69-es komment) - így valóban nehéz érdemi párbeszédet folytatni.

"De helyette inkább cella kérés meg sértődés lelépés. Nagy megoldás tényleg. Miért változzon bármi is tegyük fel? " - tudod, nem szeretem, ha hülyének néznek - nem te, admin (legalábbis nagyobbnak, mint amekkora vagyok), félremagyarázzák (sokadszorra) a mondandómat, és kiforgatják azt (majd ha cáfolok, újabb téma van bedobva, az is alaposan kiforgatva és félremagyarázva), pláne nem veszi be a gyomrom, amikor lekezelően beszélnek velem, miközben én normálisan szólok a másikhoz. Ez nem sértődés, egyszerűen van, amikor már nem érdemes szót emelni valamiért, mert baromira nincs értelme (lásd fent). És ennek a stílusnak az eltűrését nem 47 évesen fogom elkezdeni.

"Miért változzon bármi is tegyük fel? " - szerinted ez a poszt lacyl részérőről miért született? Minden egyes komment - amíg el nem kezdődött a kioktató stílisban előadott, cáfolatnak szánt, valójában a poszt tudatos szétverésére irányuló kommentsorozat? A változás miatt. Lacyl a posztindítóban szavazást kért, és együttgondolkodást a megoldásról.
      "Kissé ködbe vesztek a határok a filmeknél a kategóriáknál. Nem lehetne egy szavazást indítani arról, hogy mi minősülhet például HD-nek, és mi nem?
      Gondolok itt a minimum játékidő/fájlméret, esetleg fájlméret/bitráta minimális méretének meghatározására.
      Lehet csesztetni a feltöltőt, hogy "miezmámegint", de jobb lenne, ha meg lenne határozva, akár egyszerűsítve is:

2 GiB alatt akkor sem HD egy kétórás film, ha a nevében benne van a 1080p."

Ez volt a poszt kiindulópontja. június 6-a és 19-e között semmi nem történt, majd szép lassan elszabadul a pokol.

"Ha bármi más kategória létre jön lesz e olyan vállalkozó szellemü valaki aki mindig becsületesen minden nap többször át nyálazza több száz témát és áthelyezgeti? Mert ezen müveletekre senki sem jelentkezik. Nem olyan emberre szeretnék egy ilyen feladatot tegyükfel bízni, aki 2 nap alatt megúnja.. sem olyan ra aki itt nem rég van jelen az oldalon. " - ha visszaemlékszel, voltam moderátor az oldalon. És csak azért adtam vissza a posztot, mivel a közérdekű, az oldallal és a témákkal kapcsolatban kiírt kommentjeimet a közérdekű, az oldallal és a témákkal kapcsolatos kommentekre tartott chat-falról sorozatban törölték. És akkor sem az első alkalommal, hanem a sokadik után. Még most is moderátor lennék, és pakolgatnám a témákat, ahogy addig is tettem, mellett halott linkeket is kerestem éjszakánként. De mit is pakoljak? Tisztázva volt, hogy nincsenek összevissza pakolt témák, csak üldözési mániánk és "Ez pedig egy értelmetlen téma. Értelmetlen szavazással....." (#67-es komment)
      Szóval, ennyit arról, ki akart változást és ki nem volt érdekelt benne - az én olvasatomban.

higanylina (2022-08-23)

Status
      Data_admin's Avatar
      Adminisztrátor
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      293
      913 Kapott Köszi 373 Témáért
      Leszedtem black13 belinkelt témájából a filmet, amely a HD/ak között szerepel és 1080p -re van írva az infó.
      Nos... Valóban nincs helye a HD filmek között... Mert a minősége alig hozza a jóöreg AVI minőséget.....
      Na.. ez az igazi időpocsékolás amit valaki ennek a az elkészítésére fordított. Ez a minőség nagyon gyenge 2 csillag (5 ből)

De taesuk, tényleg nem fogod fel, hogy ugyan így van ellen példa is? Ahol meg azt mondanád a bitrátáid alapján, hogy szar.... de közben meg teljesen jó....
      De azt sem értem, hogy a letöltők közül, miért nem jelezte senki? Pedig Imi barátom is közöttük van.... vagy legalábbis megköszönte.... na mindegy....

illetve annyira nem is mindegy....
      Lehet, hogy a letöltőket tényleg nem annyira izgatja ez a bitrátás szarakodás?

Mindenesetre elgondolkodtató.... minden oldalról....

(ja... eszemben sincs balck13-at hibáztatni ezért.... ő csak megosztja.... nem ő konvertálja....
      de ezt privátban megbeszélem vele...)

• A következő felhasználók köszönték meg Data_admin hozzászólását

black13 (2022-06-30)

Status
      black13's Avatar
      Szuper Feltöltő
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      799
      Quote Originally Posted by Data_admin View Post
      Leszedtem black13 belinkelt témájából a filmet, amely a HD/ak között szerepel és 1080p -re van írva az infó.
      Nos... Valóban nincs helye a HD filmek között... Mert a minősége alig hozza a jóöreg AVI minőséget.....
      Na.. ez az igazi időpocsékolás amit valaki ennek a az elkészítésére fordított. Ez a minőség nagyon gyenge 2 csillag (5 ből)

De taesuk, tényleg nem fogod fel, hogy ugyan így van ellen példa is? Ahol meg azt mondanád a bitrátáid alapján, hogy szar.... de közben meg teljesen jó....
      De azt sem értem, hogy a letöltők közül, miért nem jelezte senki? Pedig Imi barátom is közöttük van.... vagy legalábbis megköszönte.... na mindegy....

illetve annyira nem is mindegy....
      Lehet, hogy a letöltőket tényleg nem annyira izgatja ez a bitrátás szarakodás?

Mindenesetre elgondolkodtató.... minden oldalról....

(ja... eszemben sincs balck13-at hibáztatni ezért.... ő csak megosztja.... nem ő konvertálja....
      de ezt privátban megbeszélem vele...)
      Nem vettem hibáztatásnak egy oldallal arrébb írtam is csak egyesek nem olvassák hogy javítom a hibŕimat és nem konvertálok semmit mindent úgy töltök vissza ahogy letöltöm.. Mindegy is érdekes módon csak az én nevem szerepel ,csak velem rajtam vannak kiakadva. És igen eddig senki sem reklamŕlt feltöltések miatt,azért jött privát üzi mert halott a link és ha tudom javítsam.

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      "De taesuk, tényleg nem fogod fel, hogy ugyan így van ellen példa is? Ahol meg azt mondanád a bitrátáid alapján, hogy szar.... de közben meg teljesen jó...." - szerintem eddig is nyyilvánvalóvá tettem (vagy legalábbis próbáltam elmondani a saját szavaimmal), hogy nem csak bitrátákban és méretekben gondolkodom. Ha a Black13 által belinkelt, és az általad leellenőrzött film mondjuk x265-ös kódolású lenne, egy pillanatig sem verném a tamtamot. De egy x264-es kódolású, 1350 kb/s bitrátás filmnél már elkezdek gyanakodni. Stone pl. lazán feltöltheti a HD-be x265-ben az 1,6-1,8 GB méretű filmjeit (nála többször is ez az alsó határ), meg sem kell néznem, hogy tudjam, minőségi cuccot pakolt fel.

Egyébklnt pár kommenttel feljebb leírtam, hogy még csak célozgatás sem volt arra, hogy Black13 konvertálná, vagy ő szórakozik a bitrátákkal. A neten nem is egyszer futok bele olyan fájlnevekbe, ami pl. 5.1-es hangot tüntet fel, és amikor leszedem, akkor látom, hogy sima 2 csatornás hang, 192 kb/s bitrátával. Lehet, hogy az eredeti az volt valamikor. De a pácolás közben összement.

"De azt sem értem, hogy a letöltők közül, miért nem jelezte senki? " - na, ez egy jó kérdés. De a HD-be feltöltött 800-900 MB-os 1080p-nél sem szólt senki, pedig el sem merem képzelni, milyen minőség lehet (és nem régi filmről van szó, 2021-es, vagy idei). Még csak azt sem mondom, hogy nincs helye az oldalon. Mert van. Sokan telefonról néznek filmet. Igény is van rá. De szerintem nem a HD-ben.

És igen, az általam (zömmel) 2500 kb/s környékén mozgó 1080p felbontések sem igazi HD-k, hiszen konvertált cuccokról van szó.

Ha máshol nem, ennél a posztnál egy közös beszélgetés során kialakulhatott volna valamiféle konszenzus, amiben egyet tudtunk volna érteni. Vagy elnapolni a dolgot, hogy a dolog bonyolult, nehéz kidolgozi egy rendszert. Aztán lett, ami lett.

higanylina (2022-08-23)

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Nem vettem hibáztatásnak egy oldallal arrébb írtam is csak egyesek nem olvassák hogy javítom a hibŕimat és nem konvertálok semmit mindent úgy töltök vissza ahogy letöltöm.. Mindegy is érdekes módon csak az én nevem szerepel ,csak velem rajtam vannak kiakadva. És igen eddig senki sem reklamŕlt feltöltések miatt,azért jött privát üzi mert halott a link és ha tudom javítsam.
      "egy oldallal arrébb írtam is csak egyesek nem olvassák hogy javítom a hibŕimat - ha javítanád, nem ezt válaszoltad volna a kérdéses témánál lacylnak: "Én így találtam meg! Aki akarja úgyis letölti!"
      És a 800-900 MB méretű, x264-es kódolású filmjeid (én kettőbe futottam bele) szerintem még mindig a HD-ban vannak.

"és nem konvertálok semmit mindent úgy töltök vissza ahogy letöltöm.. " -egy párszor leírtam már., hogy senki nem állított ilyet (de még csak célozgatás sem volt erre).

"Mindegy is érdekes módon csak az én nevem szerepel ,csak velem rajtam vannak kiakadva." - a kiakadás a reakcióid miatt vannak (lásd fent). Pár kommenttel feljebb írtam neked, ha hibát veszünk észre, privátban írunk a másiknak, hogy gebasz van témában. Én is kaptam ilyet. Legutóbb te írtál kommentet a feltüntetett évszám miatt. Elírtam? Igen. Kijavítottam és megköszöntem, hogy figyelmeztettél.

higanylina (2022-08-23)

Status
      black13's Avatar
      Szuper Feltöltő
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      799
      Quote Originally Posted by tae-suk View Post
      "egy oldallal arrébb írtam is csak egyesek nem olvassák hogy javítom a hibŕimat - ha javítanád, nem ezt válaszoltad volna a kérdéses témánál lacylnak: "Én így találtam meg! Aki akarja úgyis letölti!"
      És a 800-900 MB méretű, x264-es kódolású filmjeid (én kettőbe futottam bele) szerintem még mindig a HD-ban vannak.

"és nem konvertálok semmit mindent úgy töltök vissza ahogy letöltöm.. " -egy párszor leírtam már., hogy senki nem állított ilyet (de még csak célozgatás sem volt erre).

"Mindegy is érdekes módon csak az én nevem szerepel ,csak velem rajtam vannak kiakadva." - a kiakadás a reakcióid miatt vannak (lásd fent). Pár kommenttel feljebb írtam neked, ha hibát veszünk észre, privátban írunk a másiknak, hogy gebasz van témában. Én is kaptam ilyet. Legutóbb te írtál kommentet a feltüntetett évszám miatt. Elírtam? Igen. Kijavítottam és megköszöntem, hogy figyelmeztettél.
      Javítom ha odaérek tudod nem mindenki van a gép elött 24 órát dolgozom 3 műszakban. Szóval javítom ha az admin írja.

Jogosultságok

• Nem nyithatsz Új Témát
    • Nem válaszolhatsz a Témában
    • Nem csatolhatsz állományt
    • Nem szerkesztheted a Hozzászólásaid
    •