Szavazat állása: Mi a HD meghatározása

Szavazatok
17. You may not vote on this poll
  • Legyen meghatározva, hogy hol a határ a HD filmeknél,

15 88,24%
  • Nem kell piszkálni, jól van ez, ahogy van

2 11,76%
Page 1 of 10 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 99
    Status
    lacyl's Avatar
    Elítélt
    Halott Témáim
    Igen, Törölhető
    Köszönöm
    95
    6.123 Kapott Köszi 723 Témáért

Filmkategóriák

Sziasztok!

Kissé ködbe vesztek a határok a filmeknél a kategóriáknál. Nem lehetne egy szavazást indítani arról, hogy mi minősülhet például HD-nek, és mi nem?
    Gondolok itt a minimum játékidő/fájlméret, esetleg fájlméret/bitráta minimális méretének meghatározására.
    Lehet csesztetni a feltöltőt, hogy "miezmámegint", de jobb lenne, ha meg lenne határozva, akár egyszerűsítve is:

2 GiB alatt akkor sem HD egy kétórás film, ha a nevében benne van a 1080p.

Egyszerű példával élve, ha egy kétliteres üvegre rá van írva, hogy két liter, attól még fel kéne tűnjön, hogy nincs már benne csak kábé 1 liter, ezért ne úgy add tovább, hogy két liter.
    Félreértés ne essék, nem a film címében szereplő 1080p a probléma, hanem az, hogy HD kategóriába töltöd fel.
    Szép számban vannak filmek az egyéb kategóriában is, amik címében ott díszeleg a 1080p, 720p - de ott senki nem fog bosszankodni rajta, és nem is érzi magát félrevezetve. Az ott részben a butahádé kategória.

Szavaznánk?

Hasonló témák:
      Last edited by lacyl; 2022-06-09 at 02:41.

Status
      higanylina's Avatar
      Linkellenőr
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      3.472
      41 Kapott Köszi 11 Témáért
      Szavazzunk.
      Bár a felbontás megnézhető, hogy valóban mekkora.
      Lehet csak agyon van tömörítve?

Hogyan lehet szavazni?

Status
      lacyl's Avatar
      Elítélt
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      95
      Kevesen vagyunk, csak akkor szabadul el a HD-hívő falka, amikor Sándort kell kicsinálni hasonló ügy miatt...
      Azért az ötletekhez írtam, mert azt reméltem, hogy ha többen is csatlakoznak, kikényszeríthetünk egy szavazást.
      Amennyiben ez jelentőséget nyerne, az lenne az üdvös, ha admin részről lenne kiírva.
      A felbontás egymagában még nem garancia a minőségre. A minél kisebb fájlméret érdekében a bitrátát jóval 2000 kb/s alá konvertálják, láttam már 1080p felbontásút 450 kb/s-ra konvertálva, ami nagyon ügyes, de idióta.
      Akkor vagy kéne egy LOFI kategória (akkor annak kedvelői nem futnának fárasztó köröket keresgélvén a minél kisebb fájlokat a HD kategóriában, és a "valódi" HD kedvelők meg nem bosszankodnának, hogy megint behígították a HD-t...), ahová a minél kevesebb bitrátás, de 1080p, és 720p felbontású filmek mennének, hisz a jelek szerint van rá igény, de valamiért nincs szabályozva, hogy a HD kategóriába mik a minimum elvárások a felbontáson kívül, mert az csak az egyik tényező.
      Mivel különböző játékidejű filmek vannak, a fájlméret nem lehet mérvadó, hisz például egy 1,5 órás filmet 2,5 GiB-al egy kis jóindulattal még lehet HD-nek mondani, de ha 3 órás ugyanekkora fájlméret mellett, akkor semmi esetre sem.
      Ha jól tévedek, a bitráta inkább alkalmas annak eldöntésére, hogy milyen a minőség. Szerintem a 2500 kb/s a még tolerálható, de ezen nem fogunk összeveszni.
      Az 1080p és a 720p alkalmas lehetett addig, amíg nem jöttek a kis fájl szerelmesei, és nem kezdték el minél kisebbre konvertálni a filmeket. De ezek most már nem mondanak semmit.

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Most már csak az a kérdés, hol az alsó határ a HD-ben. Mert a jelek szerint már a 816 MB méretű mű-1080p is HD-nek minősül.
      Nem baj, lesz ez jobb is...

Status
      lacyl's Avatar
      Elítélt
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      95
      Ezért ajánlottam volna a bitrátát kapaszkodónak, mert ha az a 816 Mb-os film mondjuk 45 perces, simán lehet, hogy megüti a mércét, ha pl. 2500 kb/s - mint a legtöbb lekonvertált épp-hogy-még-HD.

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Na igen, de a szóban forgó film pl. 93 perces és 1207 kb/s

De a kérdés ennél kicsit bonyolultabb. Az sem mindegy, mllyen filmről beszélünk. Egy pl. 3 órás A Gyűrűk Ura 1,5 GB-ban nagyon nem ugyanaz, mint pl. a 7 órás Sátántangó ugyanebben a méretben (szigorúan technikai értelemben - bár én mondjuk szeretem mindkettót, de ez most irreleváns). És ott vannak a 10-12 perces, 2500 kb/s, vagy afölötti rövidfilmek is, csak hogy tovább bonyolítsuk a képet...
      De ami itt megy, kezd bohózattá válni.

• A következő felhasználók köszönték meg tae-suk hozzászólását

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Nem baj, legalább mi elbeszélgetünk itt. A világ meg csak halad a maga útján... (de simán lehet, hogy minden rendben, csak mi ülünk fordtítva a lovon.)

• Eddig 2 Felhasználó mondott köszönetet tae-suk felhasználónak ezért a témáért:

hasznosimre (2022-06-12),lacyl (2022-06-11)

Status
      lacyl's Avatar
      Elítélt
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      95
      Ezért kötöm az ebet (a bitrátát) a karóhoz: egyetlen egy számadat, amiből rögtön tudni, hogy milyen a minőség. A felbontás, a fájlméret egymagában nem mond semmit, de a bitráta igen. Legalábbis szerintem.
      Quote Originally Posted by tae-suk View Post
      Na igen, de a szóban forgó film pl. 93 perces és 1207 kb/s

De a kérdés ennél kicsit bonyolultabb. Az sem mindegy, mllyen filmről beszélünk. Egy pl. 3 órás A Gyűrűk Ura 1,5 GB-ban nagyon nem ugyanaz, mint pl. a 7 órás Sátántangó ugyanebben a méretben (szigorúan technikai értelemben - bár én mondjuk szeretem mindkettót, de ez most irreleváns). És ott vannak a 10-12 perces, 2500 kb/s, vagy afölötti rövidfilmek is, csak hogy tovább bonyolítsuk a képet...
      De ami itt megy, kezd bohózattá válni.

• A következő felhasználók köszönték meg lacyl hozzászólását

hasznosimre (2022-06-12)

Status
      black13's Avatar
      Szuper Feltöltő
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      799
      86.444 Kapott Köszi 1.841 Témáért
      Annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy ami témámat kitettem azt helyezze át valaki a megfelelő helyre.

Last edited by black13; 2022-06-12 at 09:54.
      Feltöltéseim nem tartalmaznak "reklámot" ,nem hirdetem senki oldalát!!

• A következő felhasználók köszönték meg black13 hozzászólását

lacyl (2022-06-12)

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Mindig egyszerűbb besérülni, mint érdemi vitát nyitni, vagy abban részt venni. Pedig itt pl. lehetne.

Tőlem mindenről ki lehet írni szavazást (te is kiírhatsz bármikor, bármiről), viszont érdekes, amíg hárman nem árasztották el a filmes részleget, azelőtt minden mozis filmet feltöltöttél. Addig (szerinted) miért lehetett és most (szerinted) miért nem? (mert igény mintha lenne rá letöltői oldalról)

Jogosultságok

• Nem nyithatsz Új Témát
    • Nem válaszolhatsz a Témában
    • Nem csatolhatsz állományt
    • Nem szerkesztheted a Hozzászólásaid
    •