Szavazat állása: Mi a HD meghatározása

Szavazatok
17. You may not vote on this poll
  • Legyen meghatározva, hogy hol a határ a HD filmeknél,

15 88,24%
  • Nem kell piszkálni, jól van ez, ahogy van

2 11,76%
Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast
Results 81 to 90 of 99
    Status
    lacyl's Avatar
    Elítélt
    Halott Témáim
    Igen, Törölhető
    Köszönöm
    92
    5.931 Kapott Köszi 682 Témáért

Filmkategóriák

Sziasztok!

Kissé ködbe vesztek a határok a filmeknél a kategóriáknál. Nem lehetne egy szavazást indítani arról, hogy mi minősülhet például HD-nek, és mi nem?
    Gondolok itt a minimum játékidő/fájlméret, esetleg fájlméret/bitráta minimális méretének meghatározására.
    Lehet csesztetni a feltöltőt, hogy "miezmámegint", de jobb lenne, ha meg lenne határozva, akár egyszerűsítve is:

2 GiB alatt akkor sem HD egy kétórás film, ha a nevében benne van a 1080p.

Egyszerű példával élve, ha egy kétliteres üvegre rá van írva, hogy két liter, attól még fel kéne tűnjön, hogy nincs már benne csak kábé 1 liter, ezért ne úgy add tovább, hogy két liter.
    Félreértés ne essék, nem a film címében szereplő 1080p a probléma, hanem az, hogy HD kategóriába töltöd fel.
    Szép számban vannak filmek az egyéb kategóriában is, amik címében ott díszeleg a 1080p, 720p - de ott senki nem fog bosszankodni rajta, és nem is érzi magát félrevezetve. Az ott részben a butahádé kategória.

Szavaznánk?

Hasonló témák:
      Last edited by lacyl; 2022-06-09 at 02:41.

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      "Azt nem értem Lacyl oda került neked miért szükséges követni??" - mert a fiók törlése, ami a legegyszerűb és legkorerktebb eljárás lenne, az ezen az oldalon sajnos nem opció. De ugyanabban a kommentben kértem a fiókom törlését is. (lacy is kérte, erre nem azt kapta, hanem cellát.) Szerinted szórakozásból kérem? Ez az oldal 7 éve gyakorlatilag a második otthonom, az utolsó 3 évben feltöltőként is. És baromi jól éreztem magam.

"őszintén ha megnézed a nyitó témát és most jelen esetben miről megy a nem értés.." - a nyitó téma, amit lacyl jegyzett, az volt, hogy elmosódtak a határok a HD és a HD-nak mondott, de alaposan lekonvertált témák között. "Nem lehetne egy szavazást indítani arról, hogy mi minősülhet például HD-nek, és mi nem?" - ebben benne van (volt) a közös problémamegoldás lehetősége. A poszt már rég nem erről szól. Hanem a félremagyarázásokról és azok cáfolatairól.

"Ha az elején azzal inditottok amit pontosan szerettetek volna elérni akkor talán nem itt tartunk." - lacyl egy problémafelvetéssel indított, kérve a fórumot annak megoldására. június 6-a és 19-e között egy árva reakció nem érkezett rá. Aztán kezdődött meg a poszt szisztematikus szétcseszése.

"Őszintén szerinted ha lenne egy buta Hd téma tegyük fel. Szerinted hányan raknák be oda? " - igazából, ha a HD-ba egyetlen feltöltő (Black13) fel tud tölteni (zavartalanul) 900 MB-os 1080p-t, majd ha az érdeke úgy kívánja, 2,74 GB-os 720p-t a Divx-be, akkor nyilván ennek sincs semmi értelme. De ennyi erővel nem is kellenének menüpontok, ha már zavartalanul lehet összevissza pakolni. A rendszer eddig azért működött, mert a feltöltők 99%-a pontosan tudta, mit hova kell pakolni. Pontosabban tiszteletben tartottak egy íratlan szabályt, és nem a pillanatnyi érdek szabta meg, mikor hova töltöttek. Félrepakolások mindig is voltak, de azok figyelmetlenségből, vagy egyszerű rontásból származtak, és nem szántszándékosak voltak (töltöttem már fel zenét a Feliratos&Egyéb-be, és csodálkoztam, hogy nem találom).

"Az hogy miért nincs átpakolgatva azonnal is, egyszerű a válasz mindketten dolgozunk , és az oldalon cím alapján nem mondom meg mi hova való, nem nézek bele minden feltöltésbe amikor ide feljövök. Hiszen elsődlegesen halott linkeket teszem rendbe." - volt, hogy PÜ-ben átküldtem adminnak is, majd neked is egy listát az összevissza pakolgatott filmekról. A legrégebbi üzenet több mint 1/2 éves, a legutolsó kb. 1 hónapos. Ezek pl. jelentős segítséget jelentettek volna (ebben a posztban van egy jelentős lista a rossz helyen levő témákról). De az admin részéről mi volt a reakció itt a posztban? "összevissza pakolgatott támák? Kicsit sincs üldözési mániátok" - de jó látni, hogy ez alapján a komment alapján te legalább elismered, hogy a probkléma valós, nem üldözési mánia (nem gúny, komolyan mondom)

Status
      666bomba's Avatar
      Adminisztrátor
      Halott Témáim
      Nem, Újraélesztem
      Köszönöm
      812
      85.695 Kapott Köszi 1.924 Témáért
      Nem tudhatjuk ahonnan elhozta a fórumlakoknak ott hogyan volt feltüntetve, tegyük fel ott is hd ban volt , gondolom ezért rakja itt is hd ba, vagy a másik divixbe mert ahonnan levadászta ott is abban lehetett. Lehetséges tök véletlenül kerül oda ahova konkrétan nem az ő számlájára írható fel ha máshol pl hd ként kezelik.

Minden feltöltőnek örülni kell hogy az oldalunkra valamit mert igymarad életben ez az oldal. Nem úgy hogy egy ekzagt kialakúlt helyzet miatt példáúl le lépsz , mint feltöltő akinek itt több száz ember kedveli a munkáját.

Őszintén nincs még korrekt megoldásunk erre hogy ezt a bakit ki mit hova tesz ,a majdnem hd de nem azokat hogyan miként szűrjük ki és hogyan milyen módon kerüljenek mindig jó helyre. Olyan megoldást kell alkotni ami nekünk is és nektek is minden nehézség nélkül hozható megoldható.

Last edited by 666bomba; 2022-06-29 at 18:56.

Ha HALOTT LINKET találsz nálam JELEZZ privát üzenetben.
      Feltöltéseim nem helyezhetők ki más oldalakra

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Más oldalakon átalában tudja, mit hová kell pakolni. Ahol mégis próbálkozik, ott figyelmeztetik és abbahahagyja. De a rendszer ezen az oldalon eddig is átlátható volt. Ebből a szempontból szerintem irreleváns, hogy honnan szedte le, és ott hova volt pakolva (egyébként a fő beszerzési helyén nincsenek menpontok, hogy Divx, HD, meg miegymás. Premier filmek vannak, azt kész.)

"Minden feltöltőnek örülni kell hogy az oldalunkra valamit mert igymarad életben ez az oldal. Nem úgy hogy egy ekzagt kialakúlt helyzet miatt példáúl le lépsz , mint feltöltő akinek itt több száz ember kedveli a munkáját." - a sílus és az elintézési módszer, és az állandó, kioktatásba burkolt félremagyarázások miatt lépek le, és nem amiatt, hogy nem érrtünk egyet valamiben. (egyébként ha a letöltők nem érdekelnének, már rég töröltem volna a témáimat, vagy a fájlokat az oldalamről). Mégis mind megvan (legalábbis amit nem törölt a Data).

"Őszintén nincs még korrekt megoldásunk erre hogy ezt a bakit ki mit hova tesz ,a majdnem hd de nem azokat hogyan miként szűrjük ki és hogyan milyen módon kerüljenek mindig jó helyre. Olyan megoldást kell alkotni ami nekünk is és nektek is minden nehézség nélkül hozható megoldható." - tudod, mi a borzalmas? Hogy ezt így te írtad le először. Eddig csak a kioktatás ment és az, hogy üldözési mániánk van - és az, hogy "Ez pedig egy értelmetlen téma. Értelmetlen szavazással....." #67-es komment (ami nem sért, csak nem kérek belőle, mivel pontosan tudom, milyen vagyok, ha elborulok)

Status
      666bomba's Avatar
      Adminisztrátor
      Halott Témáim
      Nem, Újraélesztem
      Köszönöm
      812
      85.695 Kapott Köszi 1.924 Témáért
      Lehetetlennek tűnik megoldanunk mi alapján döntsük is el mi hova tartozik. Mi súrolja és mi nem, Data Admin másra reagált, ő próbált bitráta stb oldalról közeliteni a megoldás felé, de nem megoldható az alapján és méret alapján sem, végig olvasható miért nem. Lehet nem is konvertál rajta semmit csak feltölti ahogy szerezte de lényegében úgy csesztetjük burkoltan hogy ejnye bejnye nem jó helyre töltöd. Talán megkell kérdezni nem letámadó stilusban miért oda tette Data Admin próbált megoldást találni de sok szövegbe nehéz kibogarászni mit is szerettetek volna, vagy mivel kivel volt van apró problem, Blackel lehet normálisan beszélni

Ha HALOTT LINKET találsz nálam JELEZZ privát üzenetben.
      Feltöltéseim nem helyezhetők ki más oldalakra

Status
      black13's Avatar
      Szuper Feltöltő
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      617
      89.904 Kapott Köszi 1.892 Témáért
      Nem variálok a letöltött fájlokon! Úgy töltöm vissza ahogy letöltöm. A hibámat meg folyamatosan javítom , témát zártam részemről!

• Eddig 2 Felhasználó mondott köszönetet black13 felhasználónak ezért a témáért:

666bomba (2022-06-30),Data_admin (2022-06-30)

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Quote Originally Posted by 666bomba View Post
      Lehetetlennek tűnik megoldanunk mi alapján döntsük is el mi hova tartozik. Mi súrolja és mi nem, Data Admin másra reagált, ő próbált bitráta stb oldalról közeliteni a megoldás felé, de nem megoldható az alapján és méret alapján sem, végig olvasható miért nem. Lehet nem is konvertál rajta semmit csak feltölti ahogy szerezte de lényegében úgy csesztetjük burkoltan hogy ejnye bejnye nem jó helyre töltöd. Talán megkell kérdezni nem letámadó stilusban miért oda tette Data Admin próbált megoldást találni de sok szövegbe nehéz kibogarászni mit is szerettetek volna, vagy mivel kivel volt van apró problem, Blackel lehet normálisan beszélni
      "Lehet nem is konvertál rajta semmit csak feltölti ahogy szerezte " - erre még senki, még csak utalást sem tett. A kovertálás dolgot nem lacyl, nem én, hanem admin vetette fel, és nem is ebben a támában - hanem hogy a bitrátákat nem lehet beállítani konvertáláskor se le, se föl.
      "Blackel lehet normálisan beszélni " - jó neked, hogy sikerül (egyébként erre hadd ne reagáljak, mert csak levéltitkot - PÜ - adnék ki). Nekem eddig jó, ha egyszer reagált normálisan, pedig nem támadó hangnemben írtam neki - nem, nem csesztettem folyamatosan.

"Talán megkell kérdezni nem letámadó stilusban miért oda tette" - Így indult, privátban, normális hangnemben, hogy ez, meg ez a téma rossz helyen van, eddig nem így, nem ide töltttük, ebből kavalkád kesz. Úgy reagált, ahogy szokott. Jó, hogy az anyámba nem küldött el. Később kierült, lacyl is írt neki, ugyanezzel az eredménnyel. Úgyhogy én már (miután nektek is hiába küldtem el a listákat), tárgytalannak tekintettem a dolgot éselengedtem a témát. Közben lacyl elindította a posztot.

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Quote Originally Posted by black13 View Post
      Nem variálok a letöltött fájlokon! Úgy töltöm vissza ahogy letöltöm. A hibámat meg folyamatosan javítom , témát zártam részemről!
      "Nem variálok a letöltött fájlokon! Úgy töltöm vissza ahogy letöltöm." - Senki sem állított olyat, hogy variálsz a témákkal, sem privátban, sem itt, a posztban - sem direktben, sem célozgatás formájában.

"A hibámat meg folyamatosan javítom" - nem úgy tűnik. Arről is ment levél, hogy más játékidő van a címsorban, mint a tech infóban, sajnos csonkolt filmet töltöttél fel. Mi volt a válasz? Reklamáljak a mafabnál, a potrál, téma lezárva. Amikor a múltkor kommentet írtál, hogy elírtam az évszámot, megköszöntem a figyelmeztetést és javítottam a hibát.

"témát zártam részemről" - hát, sajnos ennyire lehet veled érdemben beszélni. (ennél csak durvább volt privátban, de a "beleszarok"-stílus ugyanaz.)

Status
      black13's Avatar
      Szuper Feltöltő
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      617
      “ - Így indult, privátban, normális hangnemben, hogy ez, meg ez a téma rossz helyen van, eddig nem így, nem ide töltttük, ebből kavalkád kesz. Úgy reagált, ahogy szokott. Jó, hogy az anyámba nem küldött el. Később kierült, lacyl is írt neki, ugyanezzel az eredménnyel. Úgyhogy én már (miután nektek is hiába küldtem el a listákat), tárgytalannak tekintettem a dolgot éselengedtem a témát. Közben lacyl elindította a posztot.”

Ti nekem ugyan nem írtatok hogy ,nem jó helyre pakolok! Te azzal kezted mikor idejöttem,hogy miért is nem rakom a te témad alá az enyémet! Te max azt írtad hogy nem jó a téma ,mert nem bdrip hanem tvrip! Szóval mondtál magatokról egy jó nagy kamut!. Ha már úgyis itt vagyunk ha “akkora” feltöltők vagytok, miért is nem hoztatok mondjuk pc játékokat? Ne fáradj a válasszal, tényleg bejezem! Nem is tudom abba miért nem álltatok bele ,aki a dvix téma közé rakta a mozis filmeket? Olyan mozis filmeket tett ki ,amik már kijöttek,rendes kép hanggal? Zárom soraimat ide többet nem válaszolok további szép napot!

Last edited by black13; 2022-06-30 at 01:56.

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Quote Originally Posted by black13 View Post
      “ - Így indult, privátban, normális hangnemben, hogy ez, meg ez a téma rossz helyen van, eddig nem így, nem ide töltttük, ebből kavalkád kesz. Úgy reagált, ahogy szokott. Jó, hogy az anyámba nem küldött el. Később kierült, lacyl is írt neki, ugyanezzel az eredménnyel. Úgyhogy én már (miután nektek is hiába küldtem el a listákat), tárgytalannak tekintettem a dolgot éselengedtem a témát. Közben lacyl elindította a posztot.”

Ti nekem ugyan nem írtatok hogy nem jó helyre pakolok! Te azzal kezted mikor idejöttem,hogy miért is nem rakom a te témad alá az enyémet! Te max azt írtad hogy nem jó a téma mert nem bdrip hanem tvrip! Szóval mondtál magatokról egy jó nagy kamut!
      Nevess csak nyugodtan, mindketten tudjuk, mi és hogy történt. (de megnyugodhatsz, már csak statisztikai adatként vagyok fent az oldalon, mivel a fióktörlés itt nem ismert fogalom, nem lesz több levél)

"Te max azt írtad hogy nem jó a téma mert nem bdrip hanem tvrip!" - igen, volt ilyen is. És úgy reagáltál, ahogy szoktál.

"Te azzal kezted mikor idejöttem,hogy miért is nem rakom a te témad alá az enyémet! " - tévedés. Azt kifogásoltam, hogy kiválasztottál két témát az enyéim közül és csontra feltöltted ugyanazt (ezen az oldalon egyébként sem szokás egymás témái alá pakolni, így ez fel sem merülhetett). De mivel a főnökság felvilágosított, hogy az nem probléma, ha ugyanaz a téma csontra ugyanazokkal a technikai paraméterekkel több verzióban is fent van, úgyhogy elengedtem a témát.

Status
      black13's Avatar
      Szuper Feltöltő
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      617
      Meg is van és ahhonnan mindez elkezdődött tessék olvasni a hozzászólást! https://datalinkek.com/showthread.ph...%29-2021-1080p. Ennyit a nagy pm-ekről további kellemes társalgást!

Jogosultságok

• Nem nyithatsz Új Témát
    • Nem válaszolhatsz a Témában
    • Nem csatolhatsz állományt
    • Nem szerkesztheted a Hozzászólásaid
    •