Szavazat állása: Mi a HD meghatározása

Szavazatok
17. You may not vote on this poll
  • Legyen meghatározva, hogy hol a határ a HD filmeknél,

15 88,24%
  • Nem kell piszkálni, jól van ez, ahogy van

2 11,76%
Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast
Results 71 to 80 of 99
    Status
    lacyl's Avatar
    Elítélt
    Halott Témáim
    Igen, Törölhető
    Köszönöm
    92
    5.931 Kapott Köszi 682 Témáért

Filmkategóriák

Sziasztok!

Kissé ködbe vesztek a határok a filmeknél a kategóriáknál. Nem lehetne egy szavazást indítani arról, hogy mi minősülhet például HD-nek, és mi nem?
    Gondolok itt a minimum játékidő/fájlméret, esetleg fájlméret/bitráta minimális méretének meghatározására.
    Lehet csesztetni a feltöltőt, hogy "miezmámegint", de jobb lenne, ha meg lenne határozva, akár egyszerűsítve is:

2 GiB alatt akkor sem HD egy kétórás film, ha a nevében benne van a 1080p.

Egyszerű példával élve, ha egy kétliteres üvegre rá van írva, hogy két liter, attól még fel kéne tűnjön, hogy nincs már benne csak kábé 1 liter, ezért ne úgy add tovább, hogy két liter.
    Félreértés ne essék, nem a film címében szereplő 1080p a probléma, hanem az, hogy HD kategóriába töltöd fel.
    Szép számban vannak filmek az egyéb kategóriában is, amik címében ott díszeleg a 1080p, 720p - de ott senki nem fog bosszankodni rajta, és nem is érzi magát félrevezetve. Az ott részben a butahádé kategória.

Szavaznánk?

Hasonló témák:
      Last edited by lacyl; 2022-06-09 at 02:41.

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Szia Higanylina!

Nagyon köszönöm!

A részletekbe nem mennék bele, az utolsó kommentben megkíséreltem érvelni (és a valótlanságokat cáfolni), de aztán lett, ami lett. Majdnem jól látod, de egy javaslatféle mégis elhangzott (pontosabban kettő). Az összevissza pakolgatás megszüntetése (ami, mint látod, nincs, hiába bizonyítom linkekkel), illletve egy HD-n belüli "ButaHD" kategória (vagy hivhatják akárminek), ami a nevében, felbontásában, ugyan HD, de technikai paramétereit tekintve nem (pl. a 800 MB-os 1080p, ami érdekes módon bekerült a HD-k közé, de nem zavar senkit). Ide kerülhetnének az 1-3 GB-os, kb. 2500 kb/s bitráta alatti, lekonvertált mű-HD-k, a HD maradhatna az igazi HD-k - és természetesen a kisebb méretű. x265-ös kódolású HD-k gyűjtőhelye, amikről hiába írom le ezerszer, hogy jobb minőségnek tartom a nagyobb méretű x264-es kódolásúaknál, valamiért nem megy át az információ, a Divx pedig a 720pxakármennyi felbontású gyengébb minőségű filmek gyűjtőhelye maradhatna.

De egyszerűbb a másik mondatait lefaszságozni, mint érvelni.
      Úgyhogy ez innentól nem az én problémám (igaz, eddig sem volt az, hiszen lacyl posztjáról 2022.06.07-2022.06.19-e között tudomást sem vettek, majd kezdődött a tudatos szétverése) (tudom, lacyl és miattam tart itt a poszt)
      Most csak miattad jöttem fel, mert megemlítettél a kommentedben, ami viszont baromi jól esett.

További szép napot neked!

t.

Status
      Data_admin's Avatar
      Adminisztrátor
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      311
      938 Kapott Köszi 381 Témáért
      Üdvözlök újra mindenkit.

Ugye, hogy nem is egyszerű ez a téma?

higanylinaÉn úgy látom, hogy tea-suk vette a fáradtságot és érvelni próbált. Más pedig minősít.
      De ezzel mindenki maga küzdjön meg, aki leírja a betűket, szavakat, melyekből mondatokat formál.

Légy szíves idézd be taesuk szavait, amelyben úgy érzed, hogy érvel.

higanylinaViszont visszatérnék az eredeti kérdésre, felvetésre, hogy ne a vakvágányon dübörögjünk.
      Lacyl és tea-suk javaslata az okosok szerint helytelen. Azaz a méret és/vagy bitráta a kódolás függvényében nem jó megoldás.

Azért jelezném, hogy az "okosok" aki gondom én vagyunk...
      Megindokoltuk/tam miért nem látom/juk helyesnek az ötletüket.

higanylinaAkkor lépjünktovább logikusan.
      A. Nem lehet meghatározni egy HD film minőségét a műszaki paraméterek alapján. (Eltekintve a felbontástól.)
      B. Meg lehet határozni a HD minőséget, csak az itt lévők ezt nem tudják megmondani. (Hiszen javaslat eddig nem érkezett.)
      C. ?

Jól látom a dolgot?

Jelen helyzetben az "A" a korrekt.... pici javítással....
      - Nem, nem lehet a techinfo alapján megmondani, hogy milyen a minőség. Felbontásról sem.
      (szerintem hoztam a bizonyítékot. érdekes... ott mindenki csendben volt)

Nem, nem jól látod a dolgokat......

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Szia Data_admin!

Azért most már nagyon fúrja az oldalam, hátha te tudsz rá válaszolni:

"Nem, nem lehet a techinfo alapján megmondani, hogy milyen a minőség. Felbontásról sem." - ha a techinfó alapján nem lehet megtudni, milyen minőség a film, 1) miért kötelező feltüntetni az adatlapon? Hiszen - ezek szerint - teljesen fölöslegs adat, 2) Mi alaján bizonyítotttad be, és állítottad teljes bizonyossággal, hogy az általad megadott 2 film közül melyik a jobb minőség? (a valóságban természetsen mindketten tudjuk, melyik a jobb minőség, hiába állítopd azt, hogy én az ellenlezőjét mondom az x265-ös kódolású filmekről. Ha nem írtam le ötször, egyszer sem).
      Szóval, tényleg érdekelne, még ha már nem is vagyok az oldalon. Hátha a sok faszság mellett ragad rám valami értelem is.

Köszönöm a válaszod előre is!

t.

Status
      higanylina's Avatar
      Linkellenőr
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      4.011
      46 Kapott Köszi 12 Témáért
      Szia Admin!

Gyorsan válaszolok, de most nincs sok időm.

Nem! Nem rád gondoltam az "okosok" szó használatával.
      Mindenkire gondoltam, aki itt van és ért a dologhoz. Arra is, aki esetleg nem szólt hozzá a viáthoz, mert a vita szerintem is inkább személyeskedésbe csapott.

Számomra a vita érvelés.
      Mondjuk a két film ami példaként be lett linkelve, amiből a kisebb méretű jobb minőség. Ámbár 265 kódolású, és ezért kisebb és egyben jobb minőségű.

Ez jó példa arra, hogy csak a méret önmagában nem bizonyul jó megoldásnak. Tehát lehet azt mondani, hogy HD film az ami x méretnél nagyobb ha h264, és y méretél nagyobb ha h265 kódolású.

De lehet ez komplikált.
      Hiszen akkor azt kell megadni, hogy mondjuk 1 perc h265 esetében legalább xy kB legyen. Hiszen van film ami 1 óra, a másik 1,5 óra, stb.

És akkor valami jobb ötletre van szükség.
      De számomra elfogadható, ha azt mondjátok, hogy ez túl komplikált, nem várható egy feltöltőtől, hogy ezt kiszámolja, vagy megnézzen 3 adatot és ez alapján döntse el a besorolást.

Nem vita, de legalább demokratikus, ha azt mondod kezdeményezel erről egy szavazást. Aki feltöltő szavazhat (gondolom ők valamennyire értenek hozzá), és lehet az jön ki, hogy hiába szeretné most 90%, hogy a a HD legyen HD (vagyis inkább valami minőség jelzője), de ezt most nem tudjátok megoldani.

De a ~"beszél a másik faszságokat", valljuk be nem kultúrált érvelés a vitában. -Bocsi...
      -Ezen is finomítsunk :-)
      Köszönöm!

Status
      Data_admin's Avatar
      Adminisztrátor
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      311
      Hello taesuk,

A két film között szemmel látható a minőségi különbség. Szóval nem kitapogattam, hanem letöltöttem és megnéztem..... szerintem ha te is leszeded látni fogod....
      ((( De ott is elmondtam, hogy semmi baj nincs a BIG SCREEN -el, teljesen jó minőség. )))

De ti lacival a techinfo alapján besoroltátok volna a rosszabb minőséget a jobb minőségbe, a jobb minőséget pedig a rosszabb minőségbe. Ezért nem tud működni az ötletetek!
      Ezt kellene, végre valahogy megértenetek.....
      Lacikának sem kellet volna lemenni alpáriba....

A techinfo.. miért kell?
      Velünk maradt.....

Status
      Data_admin's Avatar
      Adminisztrátor
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      311
      Szia Higyanlina,

HigyanlinaMondjuk a két film ami példaként be lett linkelve, amiből a kisebb méretű jobb minőség. Ámbár 265 kódolású, és ezért kisebb és egyben jobb minőségű.

Ez jó példa arra, hogy csak a méret önmagában nem bizonyul jó megoldásnak. Tehát lehet azt mondani, hogy HD film az ami x méretnél nagyobb ha h264, és y méretél nagyobb ha h265 kódolású.

De lehet ez komplikált.
      Hiszen akkor azt kell megadni, hogy mondjuk 1 perc h265 esetében legalább xy kB legyen. Hiszen van film ami 1 óra, a másik 1,5 óra, stb.

És akkor valami jobb ötletre van szükség.
      De számomra elfogadható, ha azt mondjátok, hogy ez túl komplikált, nem várható egy feltöltőtől, hogy ezt kiszámolja, vagy megnézzen 3 adatot és ez alapján döntse el a besorolást.

Jéé.... hát éppen erről beszéltem....

HigyanlinaNem vita, de legalább demokratikus, ha azt mondod kezdeményezel erről egy szavazást.

De a szavazást miről??!!?? Mi legyen a kérdés.... Mi a HD film? Vagy (istenmenccs) mennyi bitrátától HD?

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      "De ti lacival a techinfo alapján besoroltátok volna a rosszabb minőséget a jobb minőségbe, a jobb minőséget pedig a rosszabb minőségbe. Ezért nem tud működni az ötletetek!" - most írom le utoljára, mert már baromira unom, hogy olyat tulajdonítasz állandóan nekem, amit SOHA nem mondtam. Az első kommnted után világossá tettem, hogy az x285-ös kódolás, noha kisebb méret, mégis jobb minőséget biztosít a nagyobb méretű, de gyengébb minőségű x264-gyel szemben, így a HD-ben a helye.
      Azt sem állíítottam, hogy a 2GB-os léketani határ jó volt, csak annyit, hogy eddig ez volt a szokás. És mivel az x265 tulajdonságai annyira egyértelműek voltak számomra, hogy addig nem vettem bele, hogy "kivéve az x265"-ös kódolás", ami eddig is a HD-ben volt, mégsem volt vele senkinek problémája.
      De az összevissza pokolgatás változatlanul nem probléma (amik közül egy sem x265-ös kódolású)
      És nem azt kérdeztem, hogy miért kell a techinfó... Istenem.... francos szövegértelmezés (sokadjára)

Ha mi akarjuk a rosszat a jóba, a jót a rosszabba pakolni, akkor ez miért nem zavar a HD-ben? (költői kérdés, úgyis fölöslegesen írok):
      https://datalinkek.com/showthread.ph...-%29-2022-720p

Na. Akkor ennyi volt.

Mindenkinek szép napot.

Status
      Data_admin's Avatar
      Adminisztrátor
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      311
      tae-sukÉs nem azt kérdeztem, hogy miért kell a techinfó... Istenem.... francos szövegértelmezés (sokadjára)

Jahh.. igaz....
      Tehát...

Techinfó.... miért kötelező feltüntetni az adatlapon?
      Velünk maradt....

Ezt meg a macska a rúgja meg:
      https://datalinkek.com/showthread.ph...l=1#post366982
      (lehet, hogy nem úgy tűnik, de megértettem amit mondasz x265-ről)

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Te most szántszándékkal provokálsz? Nyugodtan, ha jólesik.

Nem önmagában minek kell a techinfó, hanem ha abból nem állapítható meg semmi (mint azt állítottad - #72-es kommented Higanylinának), akkor miért kell (szerintem nem kis különbség). Vaqyis nem a techinfó létét és szükségességét vontam kétségbe. (azt hiszem, amíg feltöltöttem erre az oldalra, az enyémek elég részletesek voltak)

Nem, nem úgy tűnik, hogy megértetted, amit mondok az x265-ről (vagy csak simán figyelmen kívül hagytad, mint sok mást is), különben nem írtad volna azt, hogy a rosszat a jóba, a jót a rosszabba akarjuk pakolni.
      Pláne, hogy belinkeled a #23-as kommented, amiben ezt írod: "Voltak itt páran akik anno x265-ös kódolással osztottak meg filmeket. Egy ilyen HD film lehet, hogy csak 1.5 giga.
      A minősége valódi HD. Ti mégis divixbe sorolnátok, mert nincs 2 giga...."
      Mit is válaszoltam erre rögtön? Ezt: "nem csak voltak, vannak is, akik 265-ös kódolású filmeket töltenek fel. És (én pl.) nem sorolnám a Divx-be, mivel az X265-ös kódolás fejlettebb, mint az X264, és (általában) jobb minőséget biztosít kisebb méretben az 264-hez képest. Pont erre és emiatt fejlesztették ki."
      De mondom, nem érdekes, hiszen most írtam le kb. tizedszerre, látható eredmény nélkül. (és mindig eléred, hogy visszajöjjek egy-egy válasz erejéig a félremagyarázásaid és a ferdítéseid miatt).
      De az összevissza pakolgatás még mindig nem probléma. Lelked rajta.

Egyszer már kértem egy cellát, ha már a sima kitiltás, mint opció ismeretlen ez az oldalon. Most még egyszer kérem. De egyszerűbb és korrektebb (mi több szabályszerűbb) lenne, ha törölnétek a fiókom. Megtennéd, ha szépen megkérlek?
      Előre is köszönöm. (mert valljuk be, ennek így semmi értelme - hacsak nem szántszándékkal csinálod)

Status
      666bomba's Avatar
      Adminisztrátor
      Halott Témáim
      Nem, Újraélesztem
      Köszönöm
      812
      85.695 Kapott Köszi 1.924 Témáért
      Azt nem értem Lacyl oda került neked miért szükséges követni?? őszintén ha megnézed a nyitó témát és most jelen esetben miről megy a nem értés..

Ha az elején azzal inditottok amit pontosan szerettetek volna elérni akkor talán nem itt tartunk. Őszintén szerinted ha lenne egy buta Hd téma tegyük fel szerinted hányan raknák be oda? Ja majd én persze behelyezgetem meg ezt is figyeljem már plusz mi hova való. Ha bármi más kategória létre jön lesz e olyan vállalkozó szellemü valaki aki mindig becsületesen minden nap többször át nyálazza több száz témát és áthelyezgeti? Mert ezen müveletekre senki sem jelentkezik. Nem olyan emberre szeretnék egy ilyen feladatot tegyükfel bízni, aki 2 nap alatt megúnja.. sem olyan ra aki itt nem rég van jelen az oldalon. De helyette inkább cella kérés meg sértődés lelépés. Nagy megoldás tényleg. Miért változzon bármi is tegyük fel? Ebből az lenne bomba majd pakolgatja ezt is.. Te vagy Lacyl pakolgathatnátok..

Az hogy miért nincs átpakolgatva azonnal is, egyszerű a válasz mindketten dolgozunk , és az oldalon cím alapján nem mondom meg mi hova való, nem nézek bele minden feltöltésbe amikor ide feljövök. Hiszen elsődlegesen halott linkeket teszem rendbe.

Last edited by 666bomba; 2022-06-29 at 18:02.

Ha HALOTT LINKET találsz nálam JELEZZ privát üzenetben.
      Feltöltéseim nem helyezhetők ki más oldalakra

Jogosultságok

• Nem nyithatsz Új Témát
    • Nem válaszolhatsz a Témában
    • Nem csatolhatsz állományt
    • Nem szerkesztheted a Hozzászólásaid
    •