Szavazat állása: Mi a HD meghatározása

Szavazatok
17. You may not vote on this poll
  • Legyen meghatározva, hogy hol a határ a HD filmeknél,

15 88,24%
  • Nem kell piszkálni, jól van ez, ahogy van

2 11,76%
Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 99
    Status
    lacyl's Avatar
    Elítélt
    Halott Témáim
    Igen, Törölhető
    Köszönöm
    107
    7.293 Kapott Köszi 837 Témáért

Filmkategóriák

Sziasztok!

Kissé ködbe vesztek a határok a filmeknél a kategóriáknál. Nem lehetne egy szavazást indítani arról, hogy mi minősülhet például HD-nek, és mi nem?
    Gondolok itt a minimum játékidő/fájlméret, esetleg fájlméret/bitráta minimális méretének meghatározására.
    Lehet csesztetni a feltöltőt, hogy "miezmámegint", de jobb lenne, ha meg lenne határozva, akár egyszerűsítve is:

2 GiB alatt akkor sem HD egy kétórás film, ha a nevében benne van a 1080p.

Egyszerű példával élve, ha egy kétliteres üvegre rá van írva, hogy két liter, attól még fel kéne tűnjön, hogy nincs már benne csak kábé 1 liter, ezért ne úgy add tovább, hogy két liter.
    Félreértés ne essék, nem a film címében szereplő 1080p a probléma, hanem az, hogy HD kategóriába töltöd fel.
    Szép számban vannak filmek az egyéb kategóriában is, amik címében ott díszeleg a 1080p, 720p - de ott senki nem fog bosszankodni rajta, és nem is érzi magát félrevezetve. Az ott részben a butahádé kategória.

Szavaznánk?

Hasonló témák:
      Last edited by lacyl; 2022-06-09 at 02:41.

Status
      black13's Avatar
      Szuper Feltöltő
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      760
      84.389 Kapott Köszi 1.822 Témáért
      Nekem mindegy nem nyitok szavazást erről,részemről ötlet volt. Nekem 8 hogy van igény a mozis izére. Témát zártam.

Feltöltéseim nem tartalmaznak "reklámot" ,nem hirdetem senki oldalát!!

• A következő felhasználók köszönték meg black13 hozzászólását

hasznosimre (2022-06-13)

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Nem mindegy, hiszen felvetetted a témát, és mint azt az előző kommentemben írtam, mielőtt hárman el nem árasztották a mozis részleget, te is mindent feltöltöttél, ami csak megjelent. Ha nem érdekel, hogy van rá igény, és szíved szerint mégis megszüntetnéd, érdekelnek egy kicsit is a letöltők? (nem, én sem töltök - már - a mozis részlegbe, sosem néztem mozis kép/hang filmet, mégsem jutna eszembe megszüntetni).
      Én pl. nem nézek 5 GB feletti filmeket. Szerintem szüntessük meg...

Status
      black13's Avatar
      Szuper Feltöltő
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      760
      84.389 Kapott Köszi 1.822 Témáért
      Mint mondtam írtam nem érdekel.Ha ezt nehéz felfogni te bajdod de továbbviszem, nem mondtam semmit az ötletet meg elvetem. Kicsit sokat képzelsz magadról. Így én az egész beszélgetést lezártam. Töltöttel fel igen mozis témát de befejeztem ahogy a veled való kommunikációt is!

Feltöltéseim nem tartalmaznak "reklámot" ,nem hirdetem senki oldalát!!

Status
      EasyRyder's Avatar
      Member
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      23.788
      202 Kapott Köszi 79 Témáért
      Számomra csak az érthetetlen, miért kell megsértődni egy eltérő vélemény hatására?
      Csak azért, mert ilyenkor az ember hajlamos olyanokat írni, amit később - szerintem - megbán. (Remélem)
      Ha olyan vád illet, ami nem igaz, szerintem vissza kell utasítani, nem a másik arcába mászni. (Lehet, hogy most én is kapok....)
      De szeretném, ha az indulatok és sértések elhagynák az oldalt, mert ez senkinek sem jó.
      Bocsi, ha valakinek a lelkébe gázoltam...
      Easy...

• Eddig 4 Felhasználó mondott köszönetet EasyRyder felhasználónak ezért a témáért:

hasznosimre (2022-06-13),lacyl (2022-06-12),tomnemis (2022-06-12)

Status
      lacyl's Avatar
      Elítélt
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      107
      Vannak itt még ki nem hordott feszültségek, ránk férne egy családterápia...
      Amíg valakinek (akinek nem kabátja, ne vegye magára) kifelé áll a szekér rúdja egy közösségből, addig van megbeszélnivaló,
      ha más nem, az adminisztráció részéről.
      Gondolom mindenkinek ügye a közösség érdeke, és a legnagyobb vágya, hogy jól működjön, és mindenki boldog legyen.
      A feszültségeknek oka van, szerintem fel kéne dolgozni.
      Quote Originally Posted by EasyRyder View Post
      Számomra csak az érthetetlen, miért kell megsértődni egy eltérő vélemény hatására?
      Csak azért, mert ilyenkor az ember hajlamos olyanokat írni, amit később - szerintem - megbán. (Remélem)
      Ha olyan vád illet, ami nem igaz, szerintem vissza kell utasítani, nem a másik arcába mászni. (Lehet, hogy most én is kapok....)
      De szeretném, ha az indulatok és sértések elhagynák az oldalt, mert ez senkinek sem jó.
      Bocsi, ha valakinek a lelkébe gázoltam...
      Easy...

• A következő felhasználók köszönték meg lacyl hozzászólását

Status
      lacyl's Avatar
      Elítélt
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      107
      Elnézést, hogy beleszólok.
      Kérlek, ne zárkózz el a beszélgetéstől, hidd el, nem akar senki bántani. Csak vannak itt tisztázatlan kérdések, amiknek a Te segítségeddel a végére lehetne járni, és mindenki happy lehetne.
      Quote Originally Posted by black13 View Post
      Nekem mindegy nem nyitok szavazást erről,részemről ötlet volt. Nekem 8 hogy van igény a mozis izére. Témát zártam.

• Eddig 2 Felhasználó mondott köszönetet lacyl felhasználónak ezért a témáért:

hasznosimre (2022-06-18)

tae-suk
      tae-suk's Avatar
      Easy: itt lett volna a remek lehetőség (és még most is lenne, ha meglenne a fogadókészség - de úgy látszik nincs) Lacyl posztjánál egy felvetett probléma megbeszélésére.
      Mondjuk az is megérne pár szót, mennyire sportszerű és egyenes az, ha valaki azután módosít a kommenjén, miután már 2 kommenttel arrébb vannak, csak hogy úgy nézzen ki az egész, mintha belemásztam volna az arcába. (mondjuk, ha valaki végigolvassa a többi kommentet, összerakhatja a történetet, ha akarja, de hát...)

• Eddig 2 Felhasználó mondott köszönetet tae-suk felhasználónak ezért a témáért:

hasznosimre (2022-06-18),lacyl (2022-06-12)

Status
      lacyl's Avatar
      Elítélt
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      107
      Sebaj, folyik össze minden, ami összetartozik. Legalább lesz sok olyan fórum, amiknek a nevük valójában "Vegyes" lehetne.

• Eddig 2 Felhasználó mondott köszönetet lacyl felhasználónak ezért a témáért:

hasznosimre (2022-06-18)

Status
      higanylina's Avatar
      Linkellenőr
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      3.287
      48 Kapott Köszi 14 Témáért
      Sziasztok!
      Én is azt gondolom, hogy legyen valami struktúra. Lehet mozis, mert friss. Lehet rosszabb minőség, mert az kicsi, van akinél számít, telefon képernyőn meg mindegy is. Legyen HD, aki szereti nagyban nézni és nem színes kockacukrokat nézni a képernyőn. Meg legyen SuperHQ ami 25GB, mert látványos a film.
      Valaki, vagy valakik találják ki, hogy mi legyen a mérték az egyes kategóriáknál, és mint minden normális és épeszű közösség, kérjük ezt betartani mindenki részéről.
      Akinek meg nem tesztik, az ötleteljen mi lenne jobb, szebb, könnyebb, gyorsabb, praktikusabb, vagy izé. Aztán tegyen új javaslatot. -Így lehet jobbá tenni a világot.
      Legvégül ne sértegessünk, és ne játsszunk sértődöttet. Személyiség problémára utal, és nem visz előbbre senkit, és semmit.

• Eddig 2 Felhasználó mondott köszönetet higanylina felhasználónak ezért a témáért:

lacyl (2022-06-18)

Status
      lacyl's Avatar
      Elítélt
      Halott Témáim
      Igen, Törölhető
      Köszönöm
      107
      Szia!

Ezek a kategóriák nagyjából már adottak. Csak az a baj, hogy egyrészt nincsenek konkrétan meghatározva, másrészt (meglátásom szerint) mostanában terjedt al az, hogy az egyértelműen máshova tartozó feltöltéseket juszt is a másikba teszik egyesek.
      És ha szólsz valamit udvariasan, elküldenek a búsba, még nekik áll feljebb.
      Ez itt a szomorú.
      És ezért merült fel bennem, hogy talán nem ártana az észszerű határokat kijelölni, és betartatni a feltöltőkkel - a letöltök érdekében.
      Jó, tudom, hogy a letöltő kapja be - bocsánat, örüljön, hogy él - de mégiscsak azért csináljuk azt az egészet, hogy letölthessenek...
      Persze lehet ömlesztve is, ahogy régen, egy szál lista, aztán nyálazza végig - neki kell, nem?
      De félre a tréfával, azért indítottam útjára ezt a gondolatot, mert azt reméltem, hogy büszke és önálló gondolkodásban jeleskedő népünk tüstént rohan, és az ötleteit egy ezután kiírandó szavazaton megmérettetve mindenki számára kielégítő megoldást szül.
      Quote Originally Posted by higanylina View Post
      Sziasztok!
      Én is azt gondolom, hogy legyen valami struktúra. Lehet mozis, mert friss. Lehet rosszabb minőség, mert az kicsi, van akinél számít, telefon képernyőn meg mindegy is. Legyen HD, aki szereti nagyban nézni és nem színes kockacukrokat nézni a képernyőn. Meg legyen SuperHQ ami 25GB, mert látványos a film.
      Valaki, vagy valakik találják ki, hogy mi legyen a mérték az egyes kategóriáknál, és mint minden normális és épeszű közösség, kérjük ezt betartani mindenki részéről.
      Akinek meg nem tesztik, az ötleteljen mi lenne jobb, szebb, könnyebb, gyorsabb, praktikusabb, vagy izé. Aztán tegyen új javaslatot. -Így lehet jobbá tenni a világot.
      Legvégül ne sértegessünk, és ne játsszunk sértődöttet. Személyiség problémára utal, és nem visz előbbre senkit, és semmit.

Last edited by lacyl; 2022-06-18 at 02:32.

• A következő felhasználók köszönték meg lacyl hozzászólását

Jogosultságok

• Nem nyithatsz Új Témát
    • Nem válaszolhatsz a Témában
    • Nem csatolhatsz állományt
    • Nem szerkesztheted a Hozzászólásaid
    •