Az egykori MMA-harcosból lett színésznőt, Gina Caranót (vagy ahogy a legtöbben ismerik, a The Mandalorian Cara Dune-jét) alig két hete rúgta ki a Disney (és a United Talent Agency), miután az egyik Instagram sztorijában a mai republikánusokat a holokauszt zsidóihoz hasonlította, a jelenlegi politikai helyzetet Amerikában pedig a náci Németországhoz mérte. (Korábban pedig rendszeresen hangot adott maszkellenes nézeteinek és Donald Trumphoz hasonlóan arról beszélt, hogy a demokraták elcsalták az elnökválasztást.) A színésznő azonban nemrég a The Ben Shapiro Show vendégeként úgy nyilatkozott, hogy nem gondolta volna, hogy a szóban forgó poszt ekkora vihart kavar majd és szerinte sokan félreértették az üzenetét.
“Amikor kiposztoltam [az Instagram sztorit], nem éreztem ellentmondásosnak. Inkább csak arra gondoltam, hogy talán mindannyiunknak el kellene gondolkodnia azon, hogy hogy történhettek meg ilyen szörnyűségek” - magyarázta. “Ehhez képest szinte minden oldal úgy számolt be a történtekről, hogy ehhez vagy ahhoz hasonlítottam a konzervatívokat és/vagy a republikánusokat. Pedig erről szó sincs…. Mindenkit szeretek; nem vagyok egy gyűlölködő típus.”
Cara Dune megformálója emellett kitért arra is, hogy a Disney döntéshozói korábban véletlenül neki is elküldtek egy e-mailt, amiből leszűrte, hogy követik a fentebb említett kijelentései miatt elindult #FireGinaCarano-mozgalmat. “Folyamatosan figyeltek, keselyűként köröztek felettem, de nem is ezzel volt a problémám, hanem azzal, hogy sokan mások azt mondhattak a forgatásokon, amit csak akartak és ebből semmi káruk sem származott. Én viszont nem az ő narratívájukkal értettem egyet, aminek meglett a következménye" - fejtegette.A Lucasfilm nem tervezi újracastingolni Cara Dune karakterét, vagyis biztosra vehetjük, hogy Carano mellett őt sem látjuk többé a messzi-messzi galaxisban.
Forrás:indiewire
Hasonló témák: