Results 1 to 1 of 1

Téma: Gaming News

 1. #1
  Status
  Offline
  hasznosimre's Avatar
  Szerkesztő
  Csatlakozott
  14-09-14
  Hozzászólások
  28.975
  Halott Témáim
  Nem, Újraélesztem
  Köszönöm
  28.210
  4.067 Kapott Köszi 3.077 Témáért

  Gaming News
  A kínai videojátékos ipar nem gyakran jut eszébe az európai játékosoknak. És erről nyilván nem a távolságok tehetnek, hisz például a japán játékok jelentős része errefelé is nagyon népszerű. Kína olyan hatalmas piacot jelent, hogy mára már megkerülhetetlenné vált nem csak a filmipar, hanem a fejlesztők számára is, mostanában pedig egyre gyakrabban szóba kerül az ország a videojátékokkal kapcsolatban. Például mikor a helyi kormányzatnak cenzúrázni támad kedve, vagy mikor a videojátékos óriáscég, a Tencent újabb vállalkozást vásárol fel. A kínai fejlesztésű játékokról azonban még most sem gyakran esik szó. De ez könnyen lehet, hogy a következő évek során meg fog változni.

  Habár a kínai stúdiók elsősorban még mindig a helyi és mobiltelefonos piacra készült játékaikról híresek, 2020-ban már határozottan érezhető volt, hogy ők is szeretnének betörni a globális piacra, illetve szélesebb körű elismerést szerezni a játékosok körében. Ennek leghangosabb példája a Genshin Impact volt, amely világszintű sikerré vált, korábban még nem készült olyan kínai játék, mely ekkora elismerésnek örvendett volna, és amelyről nyugaton is ennyit beszéltek. Ám van még hova fejlődni, mert a videojátékos közönség keménymagjának a meggyőzéséhez prémium grafikájú és egyszemélyes játékokra is szükség lenne. Most már láthatóan ilyenek is készülnek, tavaly például az egyetlen ember által összerakott Bright Memory elég nagy benyomást tett (ennek még készül a kibővített változata, az Infinite), a napokban pedig a korai hozzáférésű Dyson Sphere Program nyerte el a Steam felhasználóinak tetszését. De még ezek mellett is készülnek olyan játékok, melyek elképzelhető, hogy nemzetközi tényezővé emelik majd a kínai stúdiókat. Alább öt ilyet gyűjtöttünk össze.
  Lost Soul Aside

  A Lost Soul Aside-ot még 2016-ban jelentették be és ez a játék is ugyanazért tett erős első benyomást, mint a Bright Memory: egyetlen ember vágott neki a készítésének, de ennek ellenére már az első videók alapján grandiózus projektnek tűnt. Aztán pedig, ahogy egyre jobban dagadni kezdett a fejlesztőcsapat, egyre látványosabbak lettek az előzetesei. Az alábbi videó például 2018-as, szóval azóta könnyen lehet, hogy még jobban néz ki. A karakterdizájn a Final Fantasy XV-öt juttathatja eszünkbe, a játékmenet pedig egy hack & slasht, mindenesetre a tempósnak és látványosnak ígérkezik.

  A játéknak ugyan egy koreai fejlesztő vágott neki, később egy kisebb kínai stúdió karolta fel, amelyet aztán a Sony és az Epic Games is támogatni kezdett. A készítők eredetileg úgy terveztek, hogy a Lost Soul Aside 2020-ban jelenik meg, de ez végül nem történt meg, úgyhogy jelenleg nem tudjuk, mikor készülhet el.
  Cang Loong City

  A 2018-ban bejelentett és közönségfinanszírozással megtámogatott Cang Loong City sem egy gigantikus projekt, mert mindössze 15 ember dolgozik rajta. De ennek ellenére ez a játék is alapos munkának tűnik. A játékmenetéről készült felvétel ugyan nem a legjobb minőségű, a karaktermodellek pedig itt-ott kissé merevnek tűnnek benne, a történelmi Kína világát láthatóan jó részletesen megpróbálják visszaadni a készítői. A játék Unreal Engine 4-gyel készül, ahogy mostanában sok más kínai játék is, a terv pedig az, hogy PC-re és PlayStation 4-re fogják kiadni valamikor.

  Project DT

  A Digisky stúdió eddig leginkább mobiljátékokat fejlesztett, például a Bandai Namco számára, ám most már ők is úgy döntöttek, hogy ideje letenni az asztalra valami látványosabbat. A nemrég bejelentett Project DT-ről még nem tudni, hogy mikor készülhet el, ahogy azt sem, hogy milyen platformokra, de az első előzetesek alapján a koncepciója és a látványvilága is vagánynak tűnik. Egy sci-fi akciójátékról van szó, melyben egy hajtóművekkel ellátott acélkesztyűben verekedő nő robotoknak veri be a képét. Ahogy a többi projekt esetében, itt is nagyon-nagyon reménykedünk abban, hogy a végeredmény tényleg úgy fog kinézni, mint az eddig megvillantott gameplay.

  The Legend of Sword and Fairy 7

  A tajvani Softstar már a 90-es évek óta fejleszti a kínai mitológián alapuló játéksorozatát, amely a kínai játékipar egyik legjelentősebb szerepjátékos franchise-ának számít. A legújabb, fejlesztés alatt álló rész, a Sword and Fairy 7 viszont még a korábbiaknál is fontosabb lehet, mert ez a széria első játéka, amely Unreal Engine 4-et használ, ami elég látványos grafikai szintugrással jár. Még az Nvidia fénysugárképzős technológiáját, a ray-tracinget is kihasználja, amint azt az alábbi technológiai előzetesben is láthatjátok.

  A Sword and Fairy 7 a napokban kapta meg a PC-s demóját, bár egyelőre csak Kínában, nyugati megjelenésről pedig hivatalosan még nem esett szó. Ám jó esély van rá, hogy angol nyelven is ki fogják dobni Steamre.
  Black Myth: Wukong

  A 2020-ban bejelentett videojátékok közül a Black Myth: Wukong volt az, amely talán a legerősebb első benyomást tette a játékosokra. A 13 perces előzetesében a készítők szerint még csak a játék alfa előtti változatát láthattuk, de ebben olyan pokolian hangulatosnak és igényesnek tűnt a játékmenet, hogy ezzel a minőséggel még a legtöbb kész játék sem tud elbüszkélkedni. Az akciójáték a jól ismert kínai regényklasszikus, a Nyugati utazás alapján készül, a felhasználó Sun Wukongot, a majomkirályt fogja végigkalauzolni a játékon. Ami az eddig látottak alapján elsősorban veszettül látványos akciójelenetekből fog állni, melyek során mindenféle formát felölthet majd a főhős.

  A Wukongot készítő Game Science munkatársai egy interjúban elmondták, hogy a játék még egy jó darabig nem fog elkészülni. Nem csak azért, mert még a fejlesztés korai szakaszában járnak, hanem azért is, mert szeretnének nagyon alapos munkát végezni, hogy megfelelhessenek a hirtelen jött elvárásoknak. Amelyek érezhetően nagyok: jelenleg ez a globális szinten legjobban várt kínai videojáték.  Forrás:wignh

  Hasonló témák:
  Last edited by hasznosimre; 2021-03-05 at 23:45.

  Constellation


 2. A következő felhasználók köszönték meg hasznosimre hozzászólását

  tae-suk (2021-03-06)

 

 

Jogosultságok

 • Nem nyithatsz Új Témát
 • Nem válaszolhatsz a Témában
 • Nem csatolhatsz állományt
 • Nem szerkesztheted a Hozzászólásaid
 •