Az image módban rippelt zeneállományokat legegyszerűbben a Cue Tools nevű segédprogrammal lehet sávokra szedni.
Ha nincs kéznél, először töltsd le a programot, innen:
Nem kell telepíteni, csak bontsd ki almappástól valahová; (portable, tehát hordozhatóként fut.)Code:Link megtekintéséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ az oldalra
A Cuetools.exe fájlt futtasd.
Ha az ablakában az itt lévő beállításokat eszközöld, akkor wav állományokat készít majd az egyes sávokból (dalokból).
Ha nem akarod CD-re írni, hanem inkább mp3-ban hallgatnád, az audió kimenetnek azt állítsd be.
Bal felső ficakban először a 'convert'-et állítsd be.
A szétvágni kívánt image állományt az 'Input' ablakban tallózd be a gépedről, a kimenetet (hova kerüljenek a sávonkénti dalok) megadhatod de hagyhatod a felhasználói (Dokumentumok) mappádat is, amiben automatikusan létrehozza a szükséges további almappákat.
Ahogy a képen (le is írom, hátha időközben eltűnik) az 'Action' pontnál 'encode' legyen; a 'Mode' pontnál 'Tracks'; az 'Audio output'-nál pedig a kimenetnek kívánt fájlformátum.
Ha CD-t írnál belőle, okvetlenül lossless és azon belül wav legyen a kimenet!
A "Go" gomb megnyomására indul a művelet.
Természetesen sok más módszer is lehetséges, aki használ hangszerkesztőt akár alap szinten is, azzal is megoldható.
Én a GoldWave-t preferálom, de ennél persze sokkal komolyabbak is vannak (de azokhoz nem értek.)
32 bites verzió:
**Rejtett tartalom: Klikkelj a Köszönöm gombra, ha szeretnéd látni**
64 bites verzió:
**Rejtett tartalom: Klikkelj a Köszönöm gombra, ha szeretnéd látni**
* * * *
Az utóbbi időben teljesen átálltam a foobar2000 zenelejátszóra; sokáig a spártai külseje miatt ódzkodtam tőle.
De nemcsak remek lejátszó (pluginekkel bővíthető) de kezes audio-tool is: az image módú zenefájlok darabolására is pofonegyszerű.
Hasonló témák: