Results 1 to 4 of 4
    Status
    szedlacsek's Avatar
    Barátok
    Halott Témáim
    Nem, Újraélesztem
    Köszönöm
    448
    17.900 Kapott Köszi 730 Témáért

Image módban rippelt zenék sávokra darabolása

Az image módban rippelt zeneállományokat legegyszerűbben a Cue Tools nevű segédprogrammal lehet sávokra szedni.

Ha nincs kéznél, először töltsd le a programot, innen:

Code: 

Link megtekintéséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ az oldalra

Nem kell telepíteni, csak bontsd ki almappástól valahová; (portable, tehát hordozhatóként fut.)

A Cuetools.exe fájlt futtasd.

Ha az ablakában az itt lévő beállításokat eszközöld, akkor wav állományokat készít majd az egyes sávokból (dalokból).

Ha nem akarod CD-re írni, hanem inkább mp3-ban hallgatnád, az audió kimenetnek azt állítsd be.

Bal felső ficakban először a 'convert'-et állítsd be.

A szétvágni kívánt image állományt az 'Input' ablakban tallózd be a gépedről, a kimenetet (hova kerüljenek a sávonkénti dalok) megadhatod de hagyhatod a felhasználói (Dokumentumok) mappádat is, amiben automatikusan létrehozza a szükséges további almappákat.
    Ahogy a képen (le is írom, hátha időközben eltűnik) az 'Action' pontnál 'encode' legyen; a 'Mode' pontnál 'Tracks'; az 'Audio output'-nál pedig a kimenetnek kívánt fájlformátum.

Ha CD-t írnál belőle, okvetlenül lossless és azon belül wav legyen a kimenet!

A "Go" gomb megnyomására indul a művelet.

Természetesen sok más módszer is lehetséges, aki használ hangszerkesztőt akár alap szinten is, azzal is megoldható.
    Én a GoldWave-t preferálom, de ennél persze sokkal komolyabbak is vannak (de azokhoz nem értek.)

32 bites verzió:

**Rejtett tartalom: Klikkelj a Köszönöm gombra, ha szeretnéd látni**

64 bites verzió:

* * * *

Az utóbbi időben teljesen átálltam a foobar2000 zenelejátszóra; sokáig a spártai külseje miatt ódzkodtam tőle.
    De nemcsak remek lejátszó (pluginekkel bővíthető) de kezes audio-tool is: az image módú zenefájlok darabolására is pofonegyszerű.

Hasonló témák:
      Last edited by szedlacsek; 2022-09-11 at 13:38.
      Mindig a legújabb WinRAR-t használom, ha nem tudod kicsomagolni a pakkot, először frissítsd és ha aztán se jó, akkor szólj!.....
      A legtöbb témát újra tudom tölteni, ha ilyen érdekelne, küldj p.ü-t légyszíves!

• Eddig 14 Felhasználó mondott köszönetet szedlacsek felhasználónak ezért a témáért:

Barbiduu (2018-06-06),Bivaly83 (2022-02-02),black13 (2022-02-04),dload (2018-01-27),don wolf (2018-06-17),hklum (2022-02-10),pocimix (2019-01-10),portoi (2017-09-02),ramoton48 (2022-02-23),sentinel75 (2023-01-09),takiaki5 (2022-03-11),vizonto53 (2021-08-23)

ertyby
      ertyby's Avatar
      Hali!
      A héten ahogy lesz időm kipróbálom, de mindenképpen visszajelzek.
      A Gold wawe-t én is szeretem, kösz a linket!
      ertyby

• A következő felhasználók köszönték meg ertyby hozzászólását

szedlacsek (2017-01-29)

Status
      szedlacsek's Avatar
      Barátok
      Halott Témáim
      Nem, Újraélesztem
      Köszönöm
      448
      Image módban rippelt CD fájlok sávokra vágása a GoldWave programmal.

Megnyitod a kívánt flac fájlt. (Főleg az oroszok szoktak menteni image fájlokat ape, wv formátumba is. Ezeket először célszerű wavba konvertálni, bár a Goldwave felismeri ezeket de nem mindig!)

A fájl megnyitása után:

1 - a Cue menüpont kiválasztása
      2 - feljön a "Cue Points" ablak
      3 - alul a megynitás ikonra klikk
      4 - újabb ablak, ez "Import cue points" nevű
      5 - betallózod a cue fájlt (néha van több is, a rippelés/mentéstől függően)
      6 - megnyitod

7 - újabb ablak jelenik meg, "Cue points" címmel, és betölti a .cue fájlban mentett neveket és sávhatárokat
      (ha itt track01, track02 stb. neveket olvasol, az a rippelő hanyag munkájának a következménye! Viszont ahogy itt is, nem látsz ékezeteket - rengeteg külföldi, főleg orosz - rippel magyar CD-ket!)

8 - split file (állomány darabolása....) gombra klikk
      9 - még egy ablak, de ez már az utolsó lesz: "split file" néven.
      itt legfelül a mentés helyét adhatod meg. Bárhova mentheted, én a flac fájl mappájába mentek (use file's current folder)

10 - itt adhatod meg, hogyan nézzen ki a szám neve, amit eldaraboltattál. Javaslom a képen látható beírását! (## - ). Így két számjegy, szóköz-kötőjel-szóköz majd a dal címe lesz a fájl neve.

11 - a kimenet fájlformátuma. Mivel rendszerint CD íráshoz kell, ezért wav-ba mentek (a legfelső rádiógomb: "use CD compatible wave format and alignment"
      12 - leokézod, és megkezdődik a darabolás.

Sok sikert!

Még egy apróság, de inkább hozzáértőknek. Windows telepítése után az egyik első, amit megváltoztatok, hogy "ismert fájlkiterjesztések elrejtése". Ha ez be van kapcsolva, akkor a már egyes programokhoz társított állományok kiterjesztése nem lesz látható. Így "elég nehéz" boldogulni! (Nemcsak ezzel a feladattal, bármivel, szvsz.)

Last edited by szedlacsek; 2021-05-23 at 13:43. Indok: Image módban rippelt CD fájlok sávokra vágása a GoldWave programmal.
      Mindig a legújabb WinRAR-t használom, ha nem tudod kicsomagolni a pakkot, először frissítsd és ha aztán se jó, akkor szólj!.....

• Eddig 7 Felhasználó mondott köszönetet szedlacsek felhasználónak ezért a témáért:

Barbiduu (2018-06-06),black13 (2022-02-04),dload (2018-01-27),papadi (2017-02-20),portoi (2017-09-02),sleepy933 (2019-01-08)

Status
      szedlacsek's Avatar
      Barátok
      Halott Témáim
      Nem, Újraélesztem
      Köszönöm
      448
      Foobar2000

Amióta elég sok image módban rippelt zeneanyagom van, rászoktam a foobar2000 lejátszóra.
      Sokáig idegenkedtem tőle a túl spártai külseje miatt, pedig a számítástechnikában is igaz, hogy a kevesebb néha több!

Pluginekkel jelentősen felturbózható; de az alapbeállításokkal is nagyon sokoldalú.

Aki boldogult a cuetools vagy Goldwave porgramokkal az image fájlok sávokra szedésével, annak a foobar2000 ugyanazen funkciója sem fog nehézséget okozni!
      Sőt, sokkkal egyszerűbb.

Két leírást ajánlok hozzá (ha nulláról kezdesz..):
      https://hu.drunkentengu.com/setting-up-foobar2000-7955
      https://zoltanadamek.com/2013/12/foo...apolgatasahoz/

Mindent sem megtanulni, sem alkalmazni nem fontos!

A mellékelt zip fájlból telepítsd fel a "foobar2000_v1.6.6.exe" elindításával, utána egy jó induló csomagot tartalmazó "Free_Encoder_Pack-2021-01-26.exe"-t.
      Az ape fájlok lejátszása ebben sem támogatott, külön le kell tölteni a program oldaláról:
      Code: 

Link megtekintéséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ az oldalra

A program ugyan nem magyarítható, de rövid próbálgatás után nagyon könnyen használható, adja magát, hogyan kell használni!

Az első "titok", hogy a zeneanyagot a .cue fájl megnyitásával kell betölteni; ekkor az ablakban megjelennek a sávok címei.
      Ha valamiért hibát jelez, ahelyett hogy lejátszaná a sávokat, először a cue fáljba kell belenézni (=megnyitni a Jegyzettömbben.)
      Rendszerint az ott jelzett image fájl kiterjesztését kell átírni (célszerű másolatot készíteni az eredeti cue fájlról, nehogy olyan szinten elrontsuk hogy végképp ne lehessen boldogulni vele.)
      A nem megfelelő fájlnév oka lehet nem kellő hozzáértéssel készült rip, de a készítő utólagos "ügyeskedése" is előfordul.

Ha betöltődött és megjelennek a dalcímek, ki kell jelölni az egészet és a jobb gombos klikk után előjövő menüből a Convert pontot kiválasztani.
      Ott alul a .. menü kiválasztása után új ablak nyílik, no ott kell kereskedni tovább.

Last edited by szedlacsek; 2022-06-04 at 13:50.

• Eddig 6 Felhasználó mondott köszönetet szedlacsek felhasználónak ezért a témáért:

black13 (2022-02-04),hasznosimre (2022-02-04),kaszai (2022-03-16),Kraszi (2022-03-02),petrus2000 (2022-02-26),ramoton48 (2022-02-23)

Jogosultságok

• Nem nyithatsz Új Témát
    • Nem válaszolhatsz a Témában
    • Nem csatolhatsz állományt
    • Nem szerkesztheted a Hozzászólásaid
    •