Results 1 to 1 of 1
 1. #1
  Status
  Offline
  hasznosimre's Avatar
  Szerkesztő
  Csatlakozott
  14-09-14
  Hozzszlsok
  18.085
  Halott Tmim
  Nem, jralesztem
  Ksznm
  16.938
  3.763 Kapott Kszi 2.909 Tmrt

  Ez a rk s az regeds ellenszere  ttrs az orvostudomnyban: tudsok j mdszert fejlesztettek ki a DNS-molekulk trsra s a hibs gnek kijavtsra. gy korbban gygythatatlan betegsgeket is le lehet majd győzni, s taln az emberi letkor is meghosszabbthat lesz.

  Az j gntechnolgival mr sikerlt rszlegesen helyrelltani olyan vak patknyok ltst, amelyek hasonl betegsgben szenvednek, mint egyes emberek.

  A kutatk korbban nem tudtk mdostani a szemben, agyban, szvben vagy mjban tallhat DNS-molekulkat jegyzi meg az Independent cmű lap.

  Az j technolgia ezt lehetőv teszi, s gy egy sor olyan betegsg is kezelhetőv vlik, amely az regedssel fgg ssze.

  A felfedezst nagyon sokfle mdon lehet hasznostani mondta Juan Carlos Belmonte professzor, az amerikai Salk Intzet kutati csapatnak egyik tagja.

  A felnőtt testben a legtbb sejt mr nem osztdik, gy a tudsok szmra eddig nehzsget okozott a DNS mdostsa. Mostantl mr erre is kpesek lesznek.

  Kijavthatjuk az agyban, szvben s mjban tallhat hibs gneket tette hozz a professzor, aki trsaival egytt a Nature tudomnyos szaklapban publiklta eredmnyeit.

  Ms kutatk megjegyeztk, hogy az ttrs ellenre a klinikai ksrletekre mg j ideig vrni kell, mivel az trand DNS-sejtek mellett msok is mdosulhatnak, s a technolgia egyelőre pontatlan.

  Mivel az regeds defincija a DNS-mutcik elszaporodsa, a mutcik jvőbeli kijavtsa lehetősget ad az emberi letkor meghosszabbtsra s sok, regsggel sszefggő betegsg kezelsre mondta Robert MacLaren az Oxofordi Egyetem professzora.

  A tudsoknak most tovbb kell finomtaniuk a technikt, hogy hatkonyabban tudjk elrni s mdostani a hibs molekulkat.

  Egyes kutatk ugyanakkor kzltk: a gnterpis ttrst sugall tanulmnyt a sajtnyilatkozatok egy kicsit felfjtk, de a technolgit a jvőben esetleg most mg gygythatatlan betegsgek kezelsre alkalmazhatjk.  Forrs:inforadio

  zenet idzse zenet idzse Jelentve

 2. A kvetkező felhasznlk kszntk meg hasznosimre hozzszlst

  EasyRyder (2016-11-20)

 

 

Jogosultsgok

 • Nem nyithatsz j Tmt
 • Nem vlaszolhatsz a Tmban
 • Nem csatolhatsz llomnyt
 • Nem szerkesztheted a Hozzszlsaid
 •